Werkwijze

De drempel is laag

Bij C’est L’Evi Psychologie is de drempel laag, is er een gelijkwaardige manier van werken, neem jij zelf actief deel aan je eigen proces, zal ik (Evi) naast jou en/of jullie staan en op een professionele manier de begeleiding geven die het beste past.

Aan de slag!

Ik gebruik een mix van verschillende technieken, waaronder ACT (Acceptance and Commitment therapy) en cognitieve gedragstherapie maar ik heb ook ervaring met hypno-psychotherapie en transactionele analyse. Vooral mijn hoog sensitiviteit en mijn vermogen om deze op een creatieve en professionele manier in te zetten zorgen ervoor dat ik jou/jullie gepaste en op maat gemaakte hulp kan geven.

Allereerst zal er een intake proces plaatsvinden om samen een helder beeld te vormen van de klachten, de hulpvraag en de doelen waar we naartoe willen werken. Bij individuele therapie omvat het intake proces gemiddeld 2 gesprekken. Bij relatietherapie gemiddeld 4 gesprekken. Na het intake proces kunnen we aan de slag en gaan we jou en/of jullie op maat gemaakte behandelplan stap voor stap doorlopen. Gedurende het behandeltraject zullen we regelmatig evalueren om stil te staan bij het proces en zo nodig bij te sturen.

Hoe gaat dit bij relatieproblemen?
Bij C’est L’Evi Psychologie staan we stil bij jullie verbinding en leren jullie allereerst de steeds terugkerende negatieve patronen in jullie relatie te herkennen en begrijpen. Dit doen we door onder de oppervlakte te kijken. We staan stil bij jullie emoties, littekens uit het verleden en heden en wat liefde en aandacht voor jullie betekent. Jullie onderzoeken je eigen angsten en behoeften en die van elkaar en leren om deze onderliggende emoties naar elkaar uit te spreken. Op deze manier komt er weer ruimte voor een nieuwe emotionele verbinding: jullie kunnen stapje voor stapje weer naar elkaar toe gaan bewegen. Er wordt gebouwd aan een vellige basis waardoor het steeds wat makkelijker wordt om moeilijke dingen met elkaar te bespreken en elkaar toe te laten.

Bovenstaande manier van werken komt van de methode: EFT relatietherapie: Emotionally Focused Therapy.  Deze vorm van relatietherapie, welke ontwikkeld is door psycholoog Dr. Sue Johnson, is inmiddels de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief. Deze emotie gerichte relatietherapie, richt zich op het verbeteren van de verbondenheid tussen partners.

Zelf ben ik EFT-therapeut en heb ik met succes de basistraining Emotionally Focused Therapy (EFT) afgerond.