Therapievormen

ACT

ACT is een vorm van gedragstherapie waarin je leert om te gaan met moeilijke gevoelens, gedachten, situaties en lichamelijke sensaties. Het doel van de therapie is niet om de klachten op te lossen maar om in een meer accepterende houding door het leven te gaan. Je leert nare gevoelens toe te laten, een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten en meer bewust in het hier en nu te zijn.

Voor meer informatie over ACT lees hier verder!

Schematherapie

Schematherapie is een vorm van therapie waarin je op zoek gaat naar het effect van ervaringen uit gezin van herkomst en je jeugd op je huidige denken, doen en voelen. Door het leren herkennen van bepaalde negatieve patronen en hier uiteindelijk wat meer afstand van te kunnen doen kom je dichter bij je huidige behoeften in het hier en nu.

Meer weten over schematherapie? Lees hier verder!

Hypno-psychotherapie

In de hypno-psychotherapie wordt er gebruik gemaakt van een bepaalde vorm van trance oftewel hypnose. Trance is een bepaalde staat van zijn waarin we ook verkeren als we bijvoorbeeld aan het dagdromen zijn of helemaal opgaan in een film of een boek. Door middel van trance kan er inzicht verkregen worden in onbewuste negatieve denkpatronen, overtuigingen of al lang opgeslagen en opgekropte emoties.

Lees hier meer over hypno-psychotherapie

Mindfulness

Mindfulness richt zich op het leren om  in het hier en nu te zijn, met je aandacht in het huidige moment te zijn. Door middel van verschillende oefeningen leer je om je bewust te worden van je automatische piloot en om meer afstand te nemen van je gedachten waardoor je meer in het moment bent.

Meer weten over mindfulness? Lees hier verder!

Emotional Focused Therapy (EFT)

Deze vorm van relatietherapie, welke ontwikkeld is door psycholoog Dr. Sue Johnson, is inmiddels de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief. Deze emotiegerichte relatietherapie, richt zich op het verbeteren van de verbondenheid tussen partners. Zelf ben ik EFT-therapeut en heb ik met succes de basistraining Emotionally Focused Therapy (EFT) afgerond.

Voor meer informatie over EFT lees hier verder

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een vorm van therapie waarbij je je eigen gedachten en gedrag gaat onderzoeken en wat voor effect dit heeft op de gevoelens die je ervaart. Samen met je therapeut ga je actief aan de slag om bepaalde negatieve gedachten patronen en gedrag om te zetten in meer functionele en positieve gedachten en gedragingen. Hierdoor zullen je klachten verminderen en zul je in de toekomst beter om kunnen gaan met obstakels in het hier en nu en de toekomst.

Meer weten over CGT? Lees hier meer!

Oplossingsgerichte therapie

In oplossingsgerichte therapie wordt er gekeken naar dat wat er wel goed gaat ipv naar de problemen die er spelen. Er wordt aandacht gegeven aan de kwaliteiten van de persoon en er worden aan het begin van het proces meteen concrete doelen gesteld om naartoe te werken. Door middel van deze therapie wordt de persoon in zijn kracht gezet wat een positief effect heeft op het welzijn van hem of haar.

Meer lezen over oplossingsgerichte therapie? Lees hier verder!

C’est l’Evi gebruikt functionele en analytische cookies om verkeer op haar website te analyseren en de gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan stemt u hiermee in.