EFT: Emotionally Focused Therapy

Relatietherapie gericht op emoties

Liefde en relaties zijn bijzonder en mooi maar kunnen ook ingewikkeld zijn. Relaties kunnen alle kleuren van het kleurenpalet omvatten! Of jullie nu aan het begin staan van jullie relatie of al vele jaren verder zijn, jong of oud zijn, hetero, homo of biseksueel zijn: het kan soms een hele kunst zijn om jullie bijzondere emotionele verbinding te behouden. Ingrijpende gebeurtenissen, stress, littekens uit het verleden, een affaire, hectiek, het krijgen van kinderen of de sleur van het dagelijkse leven kunnen een impact hebben op jullie verbinding waardoor het steeds moeilijker wordt om elkaar te zien, horen en begrijpen. Je weet niet meer wat er in de ander omgaat, trekt je terug of zoekt juist toenadering in de hoop je partner te bereiken.

Door middel van EFT wordt er stilgestaan bij jullie emoties, littekens uit het verleden en heden, en wat liefde en aandacht voor jullie betekent. Jullie onderzoeken je eigen angsten en behoeften en die van elkaar en leren om deze onderliggende emoties naar elkaar uit te spreken. Jullie leren onder begeleiding van de relatietherapeut elkaars belevingswereld steeds beter te begrijpen en om hier open over te communiceren. Op deze manier komt er weer ruimte voor verbinding: jullie bewegen stap voor stap weer naar elkaar toe. Er wordt gebouwd aan een veilige basis, waardoor het steeds makkelijker wordt om moeilijke dingen met elkaar te bespreken en elkaar toe te laten. Meer weten?

C’est l’Evi gebruikt functionele en analytische cookies om verkeer op haar website te analyseren en de gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan stemt u hiermee in.