Evi Sommen

Met mijn sterke intuïtie begeleid en stimuleer ik mensen, zodat zij meer inzicht krijgen in hun eigen gevoelswereld. Ik gebruik daarbij, op een creatieve en professionele manier, mijn eigen hoogsensitiviteit.

Professionele referenties

Registratiecodes:

 • Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG): 8989

Cursussen en opleidingen:

 • Basistraining EFT – Emotionaly Focussed Therapy
 • Psychodiagnostiek (BAPD), NIP
 • Hypnopsychotherapie, eerste jaar NVTH
 • OMNI-Hypnotherapie opleiding
 • Klinische- en gezondheidspsychologie, Utrecht University
 • Gezondheidswetenschappen- Geestelijke gezondheidskunde en therapie, Maastricht University

Werkervaring:

 • C’est L’Evi coaching sinds oktober 2023
 • C’est l’Evi Psychologie sinds 2017
 • Praktijkondersteuner huisartsenpraktijk
 • Vrijwilliger Inloophuis de Eik, een organisatie in Eindhoven voor mensen met kanker en hun families. Ik ondersteunde een groep kinderen van 12-17 jaar. 
 • Psycholoog stage Rijnstate Arnhem

Mijn verhaal

Mijn passie voor de psychologie en spiritualiteit vindt zijn oorsprong in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Als kind was ik al erg nieuwsgierig aangelegd en altijd op zoek naar het hoe en waarom. In de pubertijd ontdekte ik dat ik heel gevoelig was en op dat moment bracht dat vooral veel worstelingen met zich mee.

Hierdoor ben ik al op jonge leeftijd begonnen met het onderzoeken van mijn eigen psyche en gevoelsleven. Alleen én met hulp. Hierdoor leerde ik dat mijn gevoeligheid ook veel kwaliteiten met zich meebracht: een groot inlevingsvermogen in de ander, goed kunnen aansluiten en levelen met de ander en een sterke intuïtie.

 

Waardevol contact

Omdat ik, naast mijn passie voor de psychologie, ook altijd een groot sportliefhebber ben geweest, ben ik eerst bewegingswetenschappen gaan studeren. Omdat ik in deze studie het directe contact met de mens miste, besloot ik om deze studie niet af te ronden en psychologie te gaan studeren. Dit voelde meteen goed!

Na mijn studie heb ik op verschillende plekken ervaring opgedaan. Onder meer bij een huisartsenpraktijk, waar ik als praktijkondersteuner werkte en veel vrijheid kreeg om mijn eigen manier van werken te ontwikkelen. Daarna ben ik een half jaar naar het buitenland geweest, waar ik als coördinator op een skischool werkte. Ook hier merkte ik weer dat ik het contact met de mensen om mij heen erg waardevol vond en hen als van nature kon motiveren.

 

Mijn eigen lessen

Naast mijn praktijkervaring en bijscholing heb ik ook veel waardevolle ervaringen opgedaan door zelf regelmatig vast te lopen. Mijn grootste les die ik heb meegekregen is: dichtbij mezelf blijven. Hiermee bedoel ik: dichtbij mijn behoeften, mijn gevoel en mijn innerlijke raadgever (mijn intuïtie). Dit zal altijd een grote uitdaging blijven, maar dat maakt het leven juist ook interessant en mooi!

Ik ben nieuwsgierig en blijf nieuwsgierig, naar mezelf en naar de ander. Het leven blijft me steeds nieuwe lessen geven! Het is mijn passie om mijn eigen kennis en ervaring in te zetten om de ander te helpen. 

Graag ontmoet ik je, zodat we samen kunnen kijken wat ik voor je kan betekenen. Ik ben mezelf dus jij kunt ook gerust jezelf zijn, je bent van harte welkom!