Veilig?

Je veilig in jezelf voelen. Tjah wat is dat nou eigenlijk. 

Een aantal jaren terug klonk dit mij wat vaag in de oren. Ik voel me veilig toch? 

Rationeel was dit ook zo maar emotioneel……. een sterke diepgewortelde angst om niet gezien te worden, niet goed genoeg te zijn, afgewezen te worden.

Recent heb ik mogen ervaren dat al mijn harde liefdevolle werk aan mezelf zijn vruchten heeft afgeworpen. Ik voel een veilige basis in mezelf. Ik mag al mijn emoties voelen van verdriet tot boosheid, tot teleurstelling tot angst, ik mag er zijn, ik ben er.

Recent werd mijn toekomst in 1 knip in de vingers weg gevaagd. Ik zou op korte termijn moeder gaan worden, een toekomst samen, een gezin, een liefdevolle eigen plek. Dit werd in 1 klap uitgeveegd. Daar stond ik dan, met een gebroken hart, zonder enige ruimte om nog toenadering te zoeken tot mijn toenmalige vriendin. De deur werd heel hard dicht gesmeten. Mijn grootste nachtmerrie werd werkelijkheid: verlaten worden en geen ruimte krijgen om weer in verbinding te komen met de ander. 

En ja ik was ontzettend bang, ik werd weer dat kleine meisje, bang voor de wereld, bang voor wat er komen ging, geen besef van tijd , het duurde eindeloos. Echter voelde ik in de week daarna iets nieuws, iets stevigs, iets eigens, iets van mij. Ondanks alle emoties voelde ik dat ik het waard ben, dat ik mijn innerlijke kleine meid gerust kon stellen. Je mag verdrietig zijn, je mag bang zijn, je mag boos zijn maar ik ben hier en ga niet weg! Je hoeft niet te vluchten in je hoofd, in verdoving, je mag er gewoon zijn. Ik kon om me heen kijken, zag allemaal mooie mensen om me heen: mijn liefdevolle ouders, mijn broers, schoonzussen, nichtjes, neefje , hele fijne vrienden, fijne collega’s en niet te vergeten en wel zo belangrijk: mijn lieve trouwe hond Loeka. Ik voel nu dat ik ergens op kan staan, op kan bouwen en dat datgene in mij zit. Dat neemt dus niet weg dat het ontzettend pittig en zwaar mag zijn en er 20000 verschillende emoties voorbij komen. Maar dat stukje grond dat je voelt in jezelf, dat is wat ik bedoel. 

Voel jij je veilig in jezelf? Ik help je graag om dat stukje grond in jezelf op te bouwen! Neem gerust contact op voor vragen.

C’est l’Evi gebruikt functionele en analytische cookies om verkeer op haar website te analyseren en de gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan stemt u hiermee in.